Drie zondagen – drie locaties – 28 koren – dat zijn bijna duizend zangers en zangeressen. Dat zijn de ingrediënten van de koortornooien van de provincie Antwerpen. Een professionele jury beoordeelt de prestaties van de koren en deelt ze in verschillende categorieën in. Hoe beter de prestatie, hoe meer provinciale steun een koor krijgt. Het optreden in Turnhout op 15 maart 2015 was het tweede in de rij.

In Turnhout schitterden tien koren op het podium tijdens het tweede deel van het jaarlijkse provinciale koortornooi. Een professionele jury beoordeelde de koren en plaatste hen in één van de zes categorieën (derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling). Aan elke categorie is een subsidiebedrag verbonden. Elk koor ontving daarbij ook persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst.

Zo daagt de provincie zijn talentvolle verenigingen uit om steeds kwaliteit na te streven. Voor de koorleden is het tornooi bovendien een fijn uitwisselingsmoment en een waardevolle podiumervaring.

Alle koren zetten een mooie prestatie neer. Kamerkoor Pantarhei mocht echter rekenen op de beste beoordeling tot nu toe in het lopende koortornooi.

De resultaten voor de koren op het podium in de Warande te Turnhout zijn:

-Gemengd koor MusicAmi, Mortsel, tweede afdeling met voldoening

- Musica Vera, Oostmalle, -eerste afdeling met onderscheiding

- Vrouwenkoor Sanseveria,Duffel, afdeling uitmuntendheid met voldoening

- Dameskoor Luna Verde,Mol, eerste afdeling met onderscheiding

- Kinder/tienerkoor Villanella, Laakdal, afdeling uitmuntendheid met grote onderscheiding

- Jeugdkoor Rejoice, Ekeren, 1ste afdeling met onderscheiding

- Vocaal Ensemble Markant, Herentals, afdeling uitmuntendheid met voldoening

- VocAnt, Antwerpen, afdeling uitmuntendheid met onderscheiding

- Vrouwenkoor SanseveriaPlus, Duffel, 1ste afdeling met onderscheiding

- Kamerkoor Pantarhei, Borgerhout, superieure afdeling met onderscheiding, Kamerkoor Pantarhei, Borgerhout o.l.v. An Meeusen.

Volgende tornooidatum: op 22 maart sluiten we het koortornooi af in Bornem. Daar kun je luisteren en kijken naar koren uit Ranst, Lier, Beerse, Ekeren, Aartselaar, Herentals, Hoboken, Hove en Mechelen.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
22 maart vanaf 10:30 uur en vanaf 14:30 uur: Tornooi te Bornem

Waar:
CC ter Dilft, Sint-Amandsesteenweg 41, 2880 Bornem

Meer info:
http://www.provincieantwerpen.be

foto: kinder- en tienerkoor Vilanella uit Laakdal en het Kamerkoor Pantarhei uit Borgerhout.